• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Приєднайся до Дня довкілля – посади яблуню – дитинства оберіг

Приєднайся до Дня довкілля – посади яблуню – дитинства оберіг

2016-04-18

4562

2016 рік Миколаївська ОДА проголосила роком ювілеїв літераторів-краян, серед яких Микола Вінграновський, Валерій Бойченко торкалися словом яблуневої тематики.

13 квітня 2016 року в Первомайській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17 ім. Миколи Вінграновського відбувся екологічний флеш-моб «Приєднайся до Дня довкілля – посади яблуню – дитинства оберіг». На території школи учнями 4-11 класів було висаджено 21 садженець яблунь.

Цей проект мав на меті поглибити знання про різноманіття рослинного світу природи через продовження створення «зелених класів», оволодіння учнями практичними навичками посадки та догляду за культурними рослинами, патріотичне виховання дітей.

Із давніх часів на Україні оберегом дітей та дитинства вважали саме яблуню. Кожна людина поверталася в своє дитинство. І дуже часто ці спогади пов’язані з яблуневим батьківським садом, духмяними від стиглих яблук рідних рук матері. Спогади… Вони завжди з нами.

Із теплотою згадував рідну домівку з яблуневим садом Тарас Григорович Шевченко. У багатьох піснях, п’єсах, оповіданнях і казках знайшлося місце для яблуні красуні. Її велич оспівується у віршах сучасних поетів.

Одне з найбільших наукових відкриттів теж пов’язане з яблуком.

У народі існує легенда, що яблука володіють особливою силою виконання бажань у свято Преображення Господнього, що відзначається 19 серпня. Ще він зветься Яблучним Спасом.

У Різдвяному обряді яблука присутні на столі як символ родючості.

Тож нехай посаджені маленькі саджанці яблуні згодом стануть гіллястими, почнуть плодоносити, прикрашати рідну школу.

Сердюк Людмила Миколаївна, вчитель біології, спеціаліст вищої категорії, старший учитель.

Кiлькiсть переглядiв: 389

Коментарi